Jean Snyder Posted on 5:46 pm

Als je freelance bent of een bijrol hebt, overweeg dan een zakelijke creditcard

Ze hebben vaak grotere aanmeldingsbonussen, betere beloningen en hogere kredietlimieten.

 

Ondernemers die freelancen en zich een weg banen door de week, hebben waarschijnlijk toegang tot een tool die hen kan helpen gedijen: een zakelijke creditcard.

 

Als je parttime met een rideshare rijdt, regelmatig doorverkoopt op eBay (EBAY) – Rapport ophalen of betaalde fotografieopdrachten ernaast boekt, kom je mogelijk in aanmerking voor een zakelijke creditcard. U hoeft geen etalage, werknemers of een LLC te hebben.

 

Dat is nuttige informatie voor de verhuizers en shakers van de gig-economie, omdat creditcards voor kleine bedrijven verschillen van persoonlijke kaarten. Ze bieden meer lucratieve beloningen en oogstrelende aanmeldingsbonussen die je niet zult vinden op de meeste persoonlijke kaarten.

 

Hoewel een zakelijke creditcard alleen niet zal bepalen of uw bedrijf floreert, lijken klanten van kleine bedrijven ze leuk te vinden. Ze zijn ‘aanzienlijk meer tevreden’ met hun zakelijke creditcards dan klanten met persoonlijke creditcards, volgens een onderzoek uit 2019 door J.D. Power. 123creditcardvergelijk.nl is handig.


 

Een daarvan is de eigenaar van een klein bedrijf, Joe Brancatelli. Hij is een publicatieconsulent en oprichter van de nieuwsbrief voor zakenreizenabonnementen ‘Joe Sent Me’.

 

Hij beschouwt zijn zakelijke creditcards als een van de tools die hem helpen zijn bedrijf op gang te brengen. “Ze helpen me mijn persoonlijke en zakelijke uitgaven te scheiden, wat belangrijk is om fiscale en andere redenen”, zei hij.

 

De kaarten helpen ook de cashflow. “Het is relatief eenvoudig toegang tot krediet, wat sommige zakenmensen anders niet kunnen krijgen”, zei hij. ‘Dezelfde bank die u misschien weigert voor een traditionele zakelijke lening, geeft u een creditcard voor kleine bedrijven.’

 

De sleutel is natuurlijk om de kredietlijn van de kaart strategisch te gebruiken zonder rente te betalen, zei hij. visa aanvragen online kan simpel.

 

Kwalificatie als bedrijf

U heeft geen zakelijke kredietgeschiedenis nodig om in aanmerking te komen voor een zakelijke creditcard. Als u deelneemt aan een activiteit waarbij u geld verdient zonder de medewerker van iemand anders te zijn, bent u een bedrijf.

 

Uw bedrijf hoeft niet eens winst te maken, en dat kunt u zeggen over de applicatie. Als u geen apart belastingnummer voor uw bedrijf heeft – veel eenmanszaken niet – kunt u uw sofinummer gebruiken.

 

Goedgekeurd worden

U komt in aanmerking voor een creditcard voor kleine bedrijven op basis van uw persoonlijke kredietgeschiedenis. Kredietscores van 690 of hoger komen over het algemeen in aanmerking, hoewel uitgevende instellingen hun eigen goedkeuringscriteria hebben, die per type kaart kunnen verschillen.

 

Voordelen

 

Zakelijke creditcards worden doorgaans geleverd met grotere aanmeldingsbonussen dan persoonlijke kaarten. Het verschil kan honderden dollars aan beloningswaarde betekenen.

 

Beloningen op visitekaartjes passen mogelijk ook beter bij uw uitgaven. Zakelijke creditcards kunnen bijvoorbeeld extra geld teruggeven voor uitgaven aan kantoorbenodigdheden, reclame en telecommunicatiediensten. Die kunnen nuttiger zijn dan bonuscategorieƫn op een persoonlijke kaart, zoals boodschappen, streamingdiensten of winkels voor huisverbetering.

 

Visitekaartjes hebben doorgaans een hogere kredietlimiet. En de vergoedingen kunnen fiscaal aftrekbaar zijn als ze alleen voor zakelijke uitgaven worden gebruikt.

 

Een van de grootste voordelen is simpelweg een aparte kaart voor zakelijke uitgaven. Dat kan helpen bij het bijhouden van uitgaven, het uitvoeren van financiƫle rapporten en het verzamelen van belastingaangiftegegevens. Werknemerskaarten zijn doorgaans gratis.

 

Nadelen

Hoewel het een creditcard is voor uw bedrijf, moet u over het algemeen een persoonlijke garantie geven. Dat betekent dat als uw bedrijf op hol slaat, u persoonlijk aansprakelijk bent om te betalen, zelfs als uw bedrijfsstructuur u anderszins beschermt tegen aansprakelijkheid, zoals bij een bedrijf of LLC. Zie het als jij, persoonlijk, medeondertekenend voor de creditcard.

 

En als u persoonlijke kredietwaardigheid wilt opbouwen met uw zakelijke creditcard, gebeurt dat misschien niet. Niet alle zakelijke creditcards rapporteren aan consumentenkredietbureaus.

 

Visitekaartjes vallen niet onder dezelfde federale wetgeving inzake consumentenbescherming als persoonlijke kaarten. Maar uitgevende instellingen bieden over het algemeen vrijwillig vergelijkbare bescherming, zoals limieten op vergoedingen, renteberekeningen en openbaarmakingen.

 

En die grote aanmeldingsbonussen? Ze vereisen doorgaans meer uitgaven op de kaart voordat u ze kunt verdienen.

 

Hoe te kiezen

Het kiezen van een zakelijke creditcard is vergelijkbaar met het kiezen van een persoonlijke kaart: zoek er een die bij uw behoeften en zakelijke uitgavenpatronen past. Als u van plan bent een maandelijks saldo bij te houden, is een kaart met een renteloze periode of een lage lopende rente belangrijker dan beloningen.

 

Als u volledig betaalt, zijn beloningskaarten een goede keuze. Ze komen in dezelfde smaken als persoonlijke kaarten: cashback, punten of airline miles. De beste kaarten hebben mogelijk jaarlijkse kosten, maar sommige niet. Creditcards voor zakenreizen bieden voordelen die wegstrijders op prijs stellen.