Jean Snyder Posted on 3:18 am

Tindstagramming is een griezelige online datingtrend die moet stoppen

Als je vreemden DM op sociale media hebt gehad – nadat ze je profiel op dating-apps hadden gecontroleerd en beseften dat je ze niet met de rechtermuisknop hebt geveegd – ben je ‘tindstagrammed’.

 

De term ‘tindstagramming’, een samensmelting van Tinder en Instagram, is bedacht door New York Magazine in 2017 en is het binnensluipen van iemands Instagram-DM’s nadat ze niet op Tinder hebben gematcht. Populaire dating-apps zoals Tinder, Bumble en Hinge staan ​​niet toe dat mensen die elkaar niet met de juiste veegbeweging in de app hebben gehaald, verbinding kunnen maken. Maar heel vaak kiezen gebruikers ervoor om deze grens te omzeilen door de persoon waarin ze geïnteresseerd zijn te vinden en een bericht te sturen op sociale media – waarbij ze volledig negeren dat de persoon waarin ze geïnteresseerd zijn al heeft aangegeven dat ze niet wederkerig zijn of willen zich bezighouden door simpelweg, opzettelijk hun profiel op de app niet leuk te vinden. novamora datingsite review is niet slecht.

 

https://www.youtube.com/embed/jx-f00MnEZI

 

Social media staat vol met verhalen over vrouwen die worden getindstagrammed. ‘Het voelt als een overtreding. Je bent lid geworden van een dating-app zodat je datums kunt vinden met wie je onderling overeenkomt, en je hebt je waarschijnlijk niet aangemeld voor Instagram om te worden gebombardeerd door dudes, vooral degenen die je al hebt uitgesloten, ‘vertelde Samantha Burns, een datingcoach en auteur, aan Women’s Gezondheid.

 

Tindstgramming heeft ook in India vaart gekregen. “Als je niet reageert op hun wanhopige zorgwekkende verzoeken, noemen ze ons preuts … (sic)”, schreef Akanksha Narang vorig jaar voor The Hauterfly, met commentaar op online datingervaringen in India. Afgelopen september publiceerde HuffPost India ook een lijst met problematisch online datinggedrag door mannen, en tindstagramming stond bovenaan die lijst. pepper online daten is belangrijk.

 

Wat is sluipen en waarom is het nog niet illegaal in India?

 

Tindstagramming lijkt een poging te zijn om een ​​vrouw duidelijk te maken waarom haar beslissing om de man in kwestie naar links te vegen verkeerd was. “Ik kwam niet overeen met je omdat je me niet interesseert. Door me een e-mail te sturen, maak je inbreuk op dat recht, ben je een engerd en val je mijn persoonlijke ruimte binnen ‘, vertelde een Tinder-gebruiker de man die haar op Instagram had gevonden, ging vervolgens naar haar Twitter en mailde haar vervolgens. In een gesprek met Metro zei ze dat de tindstagrammer onaangedaan was door de reactie en vertelde haar dat ze hem beter moest leren kennen om te zien waarom ze een goede match zouden zijn. “Tinder-profiel (en) bieden meestal niet genoeg informatie om raakvlakken met de andere persoon te vinden. [Maar] wanneer ik een IG-bericht verstuur, kan ik mezelf laten zien – aangezien mijn Instagram een ​​laag is in een internetpersoonlijkheid [die] ik bewust heb gebouwd, ”vertelde Daniel Elf, een tindstagrammer uit Tel Aviv in Israël, aan New York Magazine.

 

“Een deel van een goed spel is geen fuck geven en er alles aan doen om vrouwen te ontmoeten. De nummer 1 reden [tindstagramming komt zo vaak voor] is waarschijnlijk omdat het gemakkelijk is. Ja, het is niet effectief, maar het kost zo weinig moeite dat het moeilijk te rechtvaardigen is om het niet te doen als je er alles aan doet om meisjes te ontmoeten ‘, zei een andere mannelijke tindstagrammer uit NYC, die zijn motieven uitlegde. Toestemming is duidelijk geen overweging. Tindstgramming is gewoon een andere manifestatie van het niet accepteren van ‘nee’ als antwoord.

 

Naast misbruik van grenzen is dit ook een uitbreiding van mannelijke privileges en rechten. Het is hun weigering om te accepteren dat simpelweg omdat een vrouw ervoor heeft gekozen zich aan te melden voor een Tinder-account, ze geen recht heeft op haar tijd of een speciale vergoeding. Uit een enquête van 2018 onder mannen tussen 18 en 35 jaar, die hier werd geciteerd, bleek zelfs dat 14 procent van de respondenten sociale media gebruikte om vrouwen te stalken, en 30 procent van hen gebruikte foto’s die door vrouwen op sociale media waren gepost om te masturberen.

 

Een theorie is dat tindstagramming in 2015 een grotere bedreiging werd toen Tinder gebruikers in staat stelde hun Instagram-accounts te koppelen aan hun datingprofielen in de app. Het probleem dat aan de basis ligt van deze enge, opdringerige, verontrustende trend is echter niet het beleid van Tinder, maar een absoluut gebrek aan respect voor grenzen. En het moet stoppen.